Duguláselhárítás ötletek háziasszonyoknak

Duguláselhárítás ötletek háziasszonyoknak

Otthoni dugulások megszüntetése, kezdeti lépései:

  • Mosdónál vagy mosogatónál kezdjük a szifon szétszedésével és tisztításával. Ha szerencsénk van már ez is segíthet.

 

  • Forróvíz mely önmagában is képes hatékonyan megszüntetni és megelőzni kisebb dugulásokat, így még hatékonyabban léphetünk fel a mosdó, mosogató szifonjaink dugulása ellen.

 

  • Ekkor jöhet az ecetes-szódabikarbónás keverék. Talán a leghatékonyabb a dugulás elhárítására, ráadásul még a lefolyóból áradó kellemetlen szagokat is megszüntetheted vele – arról nem is beszélve, hogy pénztárcakímélő megoldás. A mosdókagylók és kádak dugulásának megszüntetése érdekében önts a lefolyóba fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet. Amikor a habzás mérséklődik, alaposan öblítsd át forró vízzel a lefolyót. Ezután várj tíz percet, majd engedj rá bőségesen vizet. Szerintem ez a módszer a legjobb és leggyorsabban kivitelezhető otthon.

 

  • WC dugulás, fontos ha dugulás van wc-nél, az öblítővíz nem tud kiönteni, mert kb.: 10 literesre van tervezve egy wc csésze. A wc tartály pedig általában maximum 8 literrel öblít, tehát épp tele lesz. Sokszor már az egyszerű wc pumpa is meghozza a várt eredményt. Második lehetősség, ha a felgyülemlett víz már elszivárog a kagylóból,  akkor egy vödör jó forró vízzel feltöltjük és elszivárgás után újra pumpálni kezdjük.

Duguláselhárítás V. kerület

 

Duguláselhárítás házilag

 

Ha ezek a módszerek sem segítenek akkor jöhetnek a mechanikus szerkezetek:

  1. Kézi spirálozó, amely barkácsáruházakban kapható kb.: 3000.- ft-tól. Kisebb dugulásokat tökéletesen megszünteti csak óvatosan használjuk, mert jó ha tudjuk 50 mm -es csőben elkezdjük tekergetni és elérünk vele a főlefolyó csőbe amely 110-125 mm-es ott könnyen hurkot képez és akkor nincs visszaút csak bontás!!!!!!! , de a nagyobb konyhai elzsírosodott dugulással már nehezen bír el.
  2. Másik lehetősség, ha van kéznél 1/2 locsolótömlő, amely kicsit merevebb Pl.: Gardena Classic . És megpróbáljuk lassan átmosni a csövet.
  3.    VIGYÁZAT NEHOGY A NYOMÁS SZÉTTOLJA A LEFOLYÓCSÖVET!!

Ha ezek nem lennének hatásosak hívjanak, segítek akár telefonon is megpróbálok ötleteket adni.

Duguláselhárítás házilag praktikáinkat folyamatosan frissítjük.

Duguláselhárítás házilag: na ezt még mi is bontottuk!!!

Egy műanyag wc illatosító elakadt kb.: 10 éve az eternit lefolyóban. A víz átfolyt rajta, csak mindig egy kicsi lerakódás lett és több és több……… Végül dugulás, vésővel jött ki a csőből!!!!

Ezt sajnos bontani kellett.